moonloopthard.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  DK4EBXV
   
   
   
  Hi familie, vrienden, kennissen, medebloggers, -hardlopers en andere geïnteresseerden. Leuk dat je even komt kijken hoe het met me gaat en wat mijn vorderingen en plannen zijn. Laat je ook even een reaktie achter?
   
   
   
  Plannen:
   
   
  Laatste artikelen
  Het schijnt dat ik volgende week, in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober de tijd van mijn leven krijg.
   
  Wil je ook?
  Dat kan, kijk hier en geef je op.
   
  Lees meer...   (11 reacties)
  Eens in de zoveel jaar gaan we met mijn schoonfamilie een weekend op stap. Nou ja op stap, er wordt een groepsaccomodatie geregeld en de enige regel die geldt is dat we 's avonds samen eten. De rest van het weekend doet iedereen waar hij/zij zin in heeft en als je honger/dorst hebt pak je maar wat. Een overzichtelijke chaos, zoals we afgelopen weekend hebben vastgesteld.
   
  Zoals altijd zaten we ook nu weer bij de boer. Een bioboer in Groenlo, Kraanswijk geheten. Een erg mooie accomodatie waar vooral de kinderen het onzettend naar hun zin hadden. Ondanks het wat druilerige weer zijn ze erg veel buiten geweest, lekker door de stront  crossen op skelter
   
  En de volwassenen gingen hun eigen gang. Winkelen, klootschieten en bankhangen, maar als jullie me een beetje kennen weet je dat dat allemaal nix voor mij is. Sporten/bewegen wil ik. En dat  gebeurde ook. Op zaterdagochtend een heel stuk fietsen met zwager Jan (en verdwalen om er na 10 minuten stilstaan en mopperen op de gps op mijn foon achter te komen dat we vlak naast de boerderij stonden, hilarisch!), 's middags met schoonzus Aletta een flinke tocht gemaakt op de bikestepper (erg leuk om te doen, we willen er ook één!), op zondagochtend een blinddateduurloop met André die via Chat'n'Run zijn gezelschap aanbood en vervolgens op zondagmiddag nog even uitlopen tijdens een wandeling van een kleine 10 km.
   
  De bikestepper. Het is even wennen maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt zoef je met een behoorlijk tempo over de fietspaden.
   
  Rondje Zwillbrocker Venn. Gestart vanaf de logeerboerderij. Een prachtige omgeving om te lopen.
   
  Incl. de trainingen van vorige week, dinsdag duurloop 8 km, woensdag baantraining, vrijdag duurloop 11 km, zijn er aardig wat km's gemaakt. En vandaag viel het vervolgschema in mijn mailbox. De duurlopen gaan weer langer worden en de wedstrijden die hier in de linkerkolom staan zijn er in verwerkt. Als deze lijn zich voortzet dan ga ik een geweldige hardloopwinter tegemoet.
  Lees meer...   (11 reacties)
  Ik de weken voor de Lemelerbergloop, die op 7 november zal plaatsvinden, is er altijd een clinic/parcoursverkenning o.l.v. Gerrit Voortman himself. Het is een leuke training waarbij de route voor de 5,3 km gelopen wordt. De opkomst was gisteren weer groot en Koen, Jan en ik waren ook van de partij.
   
  Voor Koen was dit de eerste keer dat hij op de Lemelerberg liep en ik moet zeggen, hij heeft zich goed staande (of lopende) gehouden. Na het rondje met de hele groep zijn wij met z'n drieën nog de blauwe route gaan lopen van iets meer dan 10 km. Garmin liet het overigens wéér afweten en heeft in het totaal ongeveer 3 km gemist. Vreemd want de FR205 van Koen pikte de signalen wel gewoon op. Heeft iemand hier een verklaring en oplossing voor? Ik vind dit nl best vervelend want ik loop hoofdzakelijk in het bos en dan wil ik de gegevens natuurlijk wel compleet hebben. De (niet complete gegevens staat hier). Uiteindelijk hebben we 16 km gelopen.
   
  Het voelde weer goed op de Lemelerberg en ik heb me dan gisteravond ook ingeschreven voor de 10,6 km. Eens kijken met hoeveel minuten ik mijn tijd van 1.10.36 van 2006 kan verbeteren. Dat er een aantal minuten van afgaan is zeker.
   
   
  Zo, ik ben ook weer boven
   
  en dan even samen uitrusten.
   
   
  Lees meer...   (19 reacties)
  Tja, ik had eigenlijk een blogje willen schrijven over de training op de Lemelerberg vandaag maar de verjaardag van mijn schoonpa was net iets te gezellig. Morgen dan maar????
  Lees meer...   (7 reacties)
  Langzaam lopen......het blijft moeilijk. Voor gisteren stond er een duurloop van 80" op het programma met als tempo 7.14 min/km. Nu had ik gisteren andere verplichtingen, d.w.z. samen met mijn schoonzus hebben we mijn verjaardagscadeau verzilverd: een dagje Walibi met z'n tweetjes en alleen maar enge dingen doen. En dat hebben we gedaan. El Condor, Goliath, X-press, Robin Hood.....alle over-de-kop dingen en steile afdalingen hebben we gedaan. En wat het engst was? Voor mij het reuzenrad. Ik heb enorme hoogtevrees en als het maar snel gaat heb ik er weinig last van maar dat reuzenrad was killing. Aletta echter werd helemaal naar van Merlin's Castle.
   
  Gisteren geen duurloop dus, maar dat kon vanochtend ook nog. Woei, regen, 11 graden, kortom: prima loopweer. Voor mij althans, mijn gedachten dwaalden regelmatig af naar diegenen die de Zeeuwse Kust Marathon moesten lopen vandaag. Dat is vast niet meegevallen.
   
  Affijn......het tempo. 7.14 Min/km is langzaam, erg langzaam en om het wat aangenamer te maken stelde Tiny voor om mezelf ieder kwartier te belonen met een minuut tempo mits ik zo langzaam zou lopen. Die versnellingen heb ik dus niet gedaan want het gemiddelde bleef ver onder het te lopen tempo. Ik was niet de enige die het wat af liet weten want Garmin deed z'n werk ook niet goed. Onder het bladerdak van de Anserdennen verloor het de satellieten en in de gegevens missen in ieder geval 2 km. Klik hier voor de data.
   
   
  Morgenochtend is er op de Lemelerberg weer een clinic o.l.v. Gerrit Voortman. Dit zijn altijd leuke trainingen en morgen ben ik er dan ook weer bij, samen met Koen en (het is niet te geloven maar hij belde net) Jan. Daarover uiteraard morgen een blogje.
   
  Lees meer...   (7 reacties)
  ik vond het wel eens tijd voor een ander uiterlijk. Zelf ben ik een beetje een kameleon: blond, rood, bijna zwart, met of zonder bril, sjiek of sjofel, kortom....vele gezichten.
  Maar mijn blog was eigenlijk al een aantal jaar hetzelfde en daar moest maar eens verandering in komen. Een kleurtje, een mooie kopfoto (genomen tijdens La Bouillonnante), wat dingen in de linkerkolom geschrapt........
  Het had echter nogal wat voeten in aarde want een eerder ontwerp werd door zeer gewaardeerde blog- en twittervriend Denis omschreven als Monuta-reclame dus moest alles weer anders. Maar hier ben ik best tevreden over, we laten het even zo.
   
  Voor het pimpen van mijn blog had ik vandaag genoeg tijd. Heb de hele dag gewacht op de postbode die een pakketje zou komen brengen. Uiteindelijk werd het om half 4 achter de deur gesmeten (echt, heb geen postbode gezien maar ineens lag het in de bijkeuken). Eindelijk, het felbegeerde gadget was gearriveerd:
   
   
  Tijdens de uitreiking van het bloggersshirt vroeg Martine of ik misschien belang had bij haar FR405 en daar had ik idd wel oren naar. De deal was snel gesloten en vanaf vandaag ben ik dus de trotse bezitter van dit apparaatje. En ook de eerste training is reeds ge-upload. Klik hier voor de gegevens.
  Niet geheel volgens schema maar omdat ik echt de hele dag moest wachten op de postbode kon ik gewoon niet weg en vanavond had ik maar 3 kwartier voor een duurloopje dus het moest snel. (Goed excuus of val ik nu gigantisch door de mand?)
   
  Lees meer...   (21 reacties)
  De organisatie van het Ommer Crossloopfestival kan terugkijken op een prachtige dag. Het weer werkte mee, de deelnemers waren enthousiast en men had alles perfect geregeld. Want tijdens mijn 5 km werden de kinderen prima vermaakt door het recreatieteam van de camping waar dit festival plaats vond.
   
  Maar eerst was het de beurt aan Nina, Tara en Anniek die uitkwamen op de 1 km de Toekomst Jeugdcross (mooie naam!). N en T waren al de hele week behoorlijk aan het hoesten maar wilden persé lopen. En dat hebben ze geweten! Anniek kwam keurig als 5de in haar categorie over de finish maar N en T lieten wat op zich wachten. Eerstgenoemde kwam struikelend na 6.10 over de streep maar toen Tara nog. Ik begon me lichtelijk zorgen te maken toen ik wel 'bezemfietster' Gerrit Voortman zag maar geen Tara. Maar gelukkig ontwaarde ik die kleine smurf tussen het struikgewas en met dikke tranen en hevig hoestend liep ze aangemoedigd door vele toeschouwers naar de finish. Het arme kind, heeft ontzettend afgezien maar is wel doorgelopen. Karaktertje hè?
   
  En toen was het mijn beurt. Wetende dat dit een hele zware cross is met veel hoogteverschil ging ik wat behouden van start. En ik niet alleen want de rest was nog afwachtender zodat ik al meteen met een inhaalslag kon beginnen. De eerste ronde ging in 14 min. rond en het tweede rondje heb ik vrijwel alleen gelopen. Ik had nog wel steeds zicht op een tweetal dames voor me maar kon niet dichterbij komen. Tijdens het afdalen liep ik wat op ze in maar in het klimmen waren zij weer sterker. Uiteindelijk finishte ik in een tijd van 28.57 en dat leverde me een zesde plek op. Ik ben uitermate tevreden met deze tijd. Enig research leerde mij dat iedereen zo'n beetje 3 min. boven hun pr liep, dat geeft ook wel weer hoe pittig dit parcours is.
   
   
   
  Na het lopen was er de mogelijkheid om een duik te nemen in het binnenbad van de camping wat we natuurlijk ook gedaan hebben. De meiden hebben nog even onwijs moeten giechelen om een jongeman die even wilde gaan douchen en in zijn blote niksie het zwembad binnenliep. Ik weet niet wie erger schrok, zij of hij.
  Lees meer...   (18 reacties)
  Tijdens mijn duurloopje vanochtend constateerde ik dat het er weer is. Het plezier én het vertrouwen. Het schema dat ik nu volg is heel goed te doen en ik maak weer voorzichtig plannen. En daar komt dan meteen ook weer de gretigheid om de hoek kijken want ik wil dan ineens weer zoveel. Toen ik afgelopen weekend mijn doel aan Tiny bekend maakte trok hij ook enigszins zijn wenkbrauwen op. Ik had hem immers gevraagd om me te helpen en vooral om mij een beetje af te remmen als ik weer eens op hol sloeg.
   
  Maar affijn, als ik iets in mijn kop heb moet dat ook gaan gebeuren dus deze dame gaat op 21 februari 2010 de Midwintermarathon in Apeldoorn lopen. (Ondertussen heb ik ook snel even Tiny getwitterd ). In de aanloop daarnaartoe zal ik ws een paar trimlopen van de DFW-Runners meelopen. Daar kan ik mooi mijn 30-plussers doen. Maak ik er gewoon een georganiseerde trainingsloop van.
   
  Maar eerst gaan dochters, vriendinnetje van oudste en ik a.s. zondag naar Ommen voor het Ommer Crossfestival. De kids lopen de km en ik de Ladysrun  over 5 km. Waarom dat nu persé weer een ladysrun moet zijn is me een raadsel. Voor de mannen is er overigens ook een aparte 5 km.
  Lees meer...   (18 reacties)
  Zaterdag 31 oktober organiseren Koen en Corné een weblogloop in en rondom Nijmegen. Lees alles over deze trimloop hier.
   
  En bestaat er ook animo voor een weblogweekend? Ik heb een mooie locatie in gedachten en dan kunnen jullie ook eindelijk eens naar het hoge noorden komen  Als er animo voor is wil ik best de organisatie op me nemen. Het hoeft natuurlijk niet op korte termijn, ik zat zelf aan maart 2010 te denken, of is dat te ver weg??
   
  Lees meer...   (15 reacties)
  Ik wist het natuurlijk wel maar toch ben ik er weer ingetuind. Ik heb me over laten halen om de Damloop mee te lopen en eenmaal in Zaandam, op de parkeerplaats, wist ik waarom ik zo'n gruwelijke hekel heb aan dit soort evenementen. Véél te veel mensen, véél te veel gedoe (reistijd, shufflebus, wachten, kledinginname) en véél te laat thuis voor 'maar' 16 km. En recalcitrant als ik altijd ben liep ik lekker NIET in het verplichte shirt maar in mijn nieuwe bloggersshirt. Onderscheid moet er zijn.
   
  Gelukkig voor de tijd nog wel een aantal medebloggers ontmoet (en RunningRonald versierd  ) en Bjorn heeft nog ff een foto van mijn stripact gemaakt. Ik moest het DtD shirt nl nog wel even aan om het startvak in te komen.
   
  Ik heb heerlijk rustig aan gedaan en onderweg was het best gezellig. Mooi versierde tuinen, enthousiast publiek. Alleen de lopers zelf waren wat tam. Op ongeveer 10 km is mijn zwager ingestapt (voor hem liep ik mee maar hij heeft een blessure) en samen liepen we in het donker richting de finish. Eindtijd 1.43.03, m'n langszaamste 10EM ooit!
  En toen moesten we nog naar huis en dat bleek niet zo gemakkelijk te zijn. We liepen richting de pendelbussen maar eenmaal daar aangekomen kwamen we tot de ontdekking dat deze weer richting Amsterdam gingen. Waar waren dan in vredesnaam de bussen voor de parkeerplaats in Zaandam?? Fuckeduck, ik was er al helemaal zat van. Na wat omzwervingen kwamen we weer in de buurt van het parcours en daar stond gelukkig een taxi. Die heeft ons teruggebracht naar de auto.
   
  Dit was absoluut de laatste keer dat ik aan zoiets mee doe. Leuk voor anderen maar niet voor mij.
   
   
  Lees meer...   (23 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl