moonloopthard.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  DK4EBXV
   
   
   
  Hi familie, vrienden, kennissen, medebloggers, -hardlopers en andere geïnteresseerden. Leuk dat je even komt kijken hoe het met me gaat en wat mijn vorderingen en plannen zijn. Laat je ook even een reaktie achter?
   
   
   
  Plannen:
   
   
  Laatste artikelen
  Call me crazy, ik moest er bijna een uur voor rijden (samen met Jan), het aanvangstijdstip was ook een beetje laat en het vroor ook nog eens, maar weet je.......... Bij volle maan een deel van het parcours van de Diepe Hel Holterberg lopen laat ik niet aan mij voorbijgaan.
   
  Toen Bertus gisteren op CnR een oproep deed was ik er natuurlijk als de kippen bij. Die eerste keer in april hadden we de pech dat de maan zich pas tijdens de laatste kilometer liet zien, vandaag stond hij hoog aan de hemel en liet zijn licht op ons neerdalen. Mooi mooi.
   
  Het gezelschap was aangenaam, het lopen ontspannen (11 km in 1 uur en 10 minuten incl. de nodige stops om te genieten) en de chocomelk na afloop smaakte best goed.
   
  30 Januari weer. Mits het helder is en het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als het zou sneeuwen. Wie besteld het?
   
  Lees meer...   (13 reacties)
  Me happy, so happy. Een vet pr op de halve marathon in Geldrop, helemaal voor niks. Nou ja, voor niks..........dat klinkt wel heel easy hè? Maar dat was het niet hoor. Het kostte dan wel geen euri's maar af en toe kostte het best moeite. Onder de bezielende leiding van superhaas RunningRonald liep ik de eerste helft super. Sterker nog: dit konijntje liep regelmatig bij de haas weg, zag haar kans schoon wanneer RR weer onwijs liep te kletsen met deze of gene maar werd ook iedere keer weer teruggeroepen bij de baas.
  De tweede helft ging aanmerkelijk zwaarder met als dieptepunt de 18de en 19de kilometer. En laten daar nu net de meeste fotografen staan! De beentjes wilden niet meer, mijn hijgen zou niet misstaan in een 18+ film en mijn humeur werd er ook niet beter op. Maar de laaste km's wist ik me enigszins te herpakken en persten we er nog een snelle km uit.
  Zeer tevreden kwamen we over de finish in 1.57.55. Ik blij, haas blij, coach blij ;-)
   
  Het konijntje en de haas
   
  De nazit was gezellig met een heleboel nederlandse en belgische bloggers (linkjes volgen) en een enkele verdwaalde CnR-MLC-er.
   
  Foto's: hier en hier
   
  Lees meer...   (29 reacties)
  Ik heb er een paar weken op moeten wachten en vorige week bleek dat ik ook nog eens de verkeerde maat had besteld maar vandaag kwam het verlossende telefoontje van Dennis: De Lunar Glides waren binnen.
   
   
  Om 17 uur snel de kids gehaald, thuis afgezet, omkleden en om 17.50 uur rekende ik ze af. Toen met een rotvaart richting de AV want er moest natuurlijk meteen getraind worden op deze mooie slofjes (en wat zitten ze lekker!)
   
  En of het nou aan de schoenen lag of aan mijn vorderingen maar ik stoof werkelijk het viaduct over (laatste woensdag van de maand - viaducttraining). De voorste/snelste mannen voelden mijn hete adem in hun nek en stonden menig keer bovenaan uit te hijgen waarop ik ze met een ferme tik op de billen (nou ja, niet echt want ik durfde niet) weer aanspoorde voor nog een klimmetje. De schoenen werden alom bewonderd, evenals mijn snelheid
   
  Helaas zal ik de schoenen niet vaak meer op de baan kunnen gebruiken. Onze groep wordt nl opgeheven en dat is flink balen. Een aantal jaren geleden is deze groep begonnen als ING-businessrunners en toen de ING vorig jaar stopte met het project hebben een aantal leden het benodigde geld bijeen gelegd zodat we door konden blijven trainen.
  Dit jaar krijgen we echter niet genoeg bijeen om door te gaan en daar heb ik zo best mijn bedenkingen over. Ik zal er niet verder over uitwijden maar met een beetje medewerking van de niet betalende leden (en dat is bijna iedereen) had er best een doorstart plaats kunnen vinden.
  Vooralsnog is volgende week de laatste training maar misschien zijn de wonderen de wereld nog niet uit en vindt men toch nog een oplossing.
  Lees meer...   (18 reacties)
  Het valt niet mee om altijd maar weer wat tekst te verzinnen voor een blogje. Vooral nu niet want de afgelopen week was niet zo bijzonder.
   
  Of het moet jullie nog boeien dat N en ik weer in het ziekenhuis hebben gelogeerd. Dat ik daarom op vrijdagochtend mij hoofd even leeg moest lopen tijdens een hm-afstand en dat ik helemaal in een flow liep. Of dat ik zondagochtend al om half 8 bij het bezoekerscentrum op Koen en Jan stond te wachten om gezamenlijk een duurloop te doen en dat daarbij wel weer spannende gesprekken op gang kwamen. Of dat we 's middags met z'n achten naar het Thialf zijn geweest en daar de longen uit ons lijf hebben geschreeuwd (alleen voor de Nederlanders uiteraard, chauvinistisch als we zijn (en okè ook voor Shani Davis)).
   
  Je ziet het, weinig bijzonders. Er werd niet anders van me verwacht dan er gewoon te zijn. Ik hoefde geen prestaties te leveren, er was geen competitie. Ook wel eens lekker zo'n weekje.
  Lees meer...   (13 reacties)

  De Lemelerbergloop behoort toch zeker tot één van mijn favorieten. Zwaar, afzien, buffelen, schelden en onderweg weinig genieten maar als je eenmaal de finish hebt bereikt is daar de voldoening. Weer gehaald, weer die rotbulten getrotseerd en weer de lat wat hoger gelegd voor volgend jaar.
   
  Deze editie net binnen het uur. Of ruim, of net niet? De meningen verschillen nogal. In de uitslagen staat een tijd van 1.00.47 maar we passeerden de startlijn een minuut nadat het startsein gegeven was. Verwonderde blikken om me heen. Maar ik had Garmin nog. Die gaf bij de finish 58.50 aan. Ruim 2 minuten verschil. Ach, maak er maar wat van, de Garmingegevens staan in ieder geval hier.
  Het dipje in het midden was te wijten aan een misstap waardoor mijn kuit onmiddellijk verkrampte. Heel snel even rekken om vervolgens weer up tempo omhoog te gaan.
   
   
   
   
  Lees meer...   (21 reacties)
  Battle = on schreef hij toen ik meldde dat ik me had ingeschreven voor de Derde Kerstdagloop. De nederlaag die ik afgelopen zaterdag heb geleden zal me zeker tot dan toe achtervolgen, en anders helpt hij me wel herinneren ben ik bang.
   
  Maar ik ben in vorm! Zit goed in m'n vel, boek vooruitgang én begin bloedfanatiek te worden. De afstand was echter nog een probleem. Hij, net terugkomend van een blessure, ik die het langere werk prefereer.......maar uiteindelijk zijn we er uit en gaan we 14 km strijden!
   
  Ik ben vol vertrouwen, het smoezenboek zet ik op Marktplaats, ik ga dat varkentje ff wassen!!!
   
  Lees meer...   (24 reacties)
  Na best een pittige trainingsweek met op dinsdag een ld, woensdag een viaducttraining waar ik me het snot voor de ogen heb gelopen en vrijdag een dl van 17 km dacht ik vandaag ook nog wel even de Diepe Hel Holterbergloop te kunnen doen.
   
  Gewoon zomaar weer een impulsieve aktie want er zouden een aantal héél gezellige mensen komen. Denis (alias de kerstbig) ging voor 43 min op de 5EM, of ik meeging. Nou nee, liever niet want ik wil nu weleens weten waar ik sta en wil graag richting de 40 minuten. We gingen voortvarend van start met de eerste 2 km in resp. 4.59 en 4.51 maar toen kwam die akelige bult op de Motieweg. Stijgingspercentage 10% en ik kakte volledig in. D, wie ik allang mijn hielen had laten zien  haalde me potverdorie bovenaan in toen ik net aan het zingen was (de tekst zal ik jullie besparen). Bovendien had ik weer een klassieke fout gemaakt: niet gegeten, dus ik werd gaandeweg de beklimming kotsmisselijk. Het herstel duurde een paar km maar de laatste km's gingen weer in 5 min/km maar Denis haalde ik niet meer bij. En dat deed/doet  zeer! Eindtijd 42.34 Data staan hier.
   
  De nazit was van dusdanig laag niveau dat ik tot het laatst ben gebleven.
   
   
   
   
  Lees meer...   (23 reacties)
  Blogjes moet je eigenlijk meteen schrijven na alle belevenissen want wacht je een dag dan weet je echt niet waar je beginnen moet.
   
  Zondagochtend dan maar....heel vroeg. Even na enen stap ik de Rechter binnen. Links staan de kroeggangers, rechts staan de sportievelingen . Rare lui hoor, die hardlopers. Want wie gaat zich nu midden in de nacht in het zweet werken voor een certificaat waar je nix, nadda, 0,0 aan hebt. Behalve dat het leuk staat op het toilet en dan moet het ook nog bij een medehardloper opvallen want de niet-sportieveling snapt hier sowieso de lol niet van.
  Affijn.....Ronald was er al, helemaal uit Alphen a/d Rijn. Die spoort echt niet. Even later kwamen Pieter en Kees ook opdagen en die laatste kwam van een house-warmingparty in Brabant! Ze hebben er wat voor over gehad om met mij samen te lopen
   
  Hoe de sfeer was tijdens het lopen heb je in het filmpje in het vorige blogje kunnen zien (en anders moet je nog ff kijken). De sfeer na de tijd was ook prima en we weten nu ook waar al die positief getestte topsporters hun weekend doorbrachten:
   
  Even voorsnijden.....
   
  .....en Ronald gaat z'n gang. Helemaal gratis. Wat een service!
   
  De afterparty was reuzegezellig maar ik moest toch echt naar huis om een paar uur te slapen. Drie-en-half uur om precies te zijn want er moest ook nog geblubberd worden. Jaja, ik weet het, verklaar me maar voor gek maar het is niet helemaal voor niets geweest.
   
  Blubberen bij de Lindense Blubberrun. Samen met een koppeltje vage kennissen van Chat'n'Run. Leuke mensen hoor, daar niet van maar ook weer zo'n ongeregeld zooitje en weer was het veel te leuk. Peter, Denis, Xander, Ingrid, Flo en ik vormden het team 'de Modder Fokkers' en we gingen voor de prijzen! In ieder geval voor het teamklassement maar zeker ook individueel. De Blubberrun heeft z'n naam geen eer aangedaan want er was niet veel blubber te vinden. Wel net omgeploegde maisakkers  en die ben je na een paar km flink zat kan ik je melden. En of het nou aan de nachtelijke tempotraining lag of aan het feit dat ik moe was en het graag achter de rug wilde hebben maar ik werd heel verrassend eerste bij de dames. Ja je leest het goed, lees anders nog maar een keer maar ik was echt eerste!! Eerste, je weet wel, bos bloemen, mooi Salomonshirt, zoenen van de organisatie. Helemaal geweldig! Overigens hadden wij geen teamoverwinning. Op de 6 en de 12 km gaf CnR de andere teams wel het nakijken.
   
  De nazit in het Proathuus (voor de Ruunders: een klein Heesje, ik zweer je: dezelfde toiletten!) was te kort maar ik moest toch echt eens op huis aan.
   
  De Blubberrun: volgend jaar ben ik er weer bij. Zelfde team maar dan de eerste plek?
   
   
  Ze zaten me op de hielen!
   
  De prijsuitreiking, Ingrid zat vlak achter me en werd tweede.
   
   
   
  Lees meer...   (18 reacties)
  Ik geef het op. Had mijn verhaal nagenoeg klaar, druk ik op het kruisje! Grmbll...het zal de vermoeidheid wel zijn. Kunnen jullie nog tot morgen wachten? Jawel hé? Als goedmakertje alvast een foto en filmpje van de Tijd van je Leven Loop (made bij RR)
   
   
   
  en de foto's van de Blubberrun kun je HIER vinden.
  Jawel, 1ste dame!!!!!!
   
   
   
  Lees meer...   (12 reacties)
  Deze week is de eerste week van het vervolgschema wat Tiny voor me heeft gemaakt. De eerste 6 weken gingen enorm snel voorbij en ik ben zeer tevreden. Niet één training overgeslagen en hoewel sommige trainingen iets te snel gingen (oké, een paar gingen véél te snel) heb ik me toch zo goed mogelijk aan de voorgeschreven snelheden gehouden. En het mooie is: het kostte geen enkele moeite!
   
  Deel 2 dus. De duurlopen worden langer en om de verveling onderweg wat te verdrijven zitten er wat tempo's in. Helemaal leuk. Dat het zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat de baantrainingen bijzonder goed gaan. Neem nou gisteren: 15x 300 mtr met 100 mtr rust. De 300 mtr gingen telkens in 1.28-1.30 en de hartslag kwam niet boven de 156. Voor we het wisten waren de 15 rondjes gedraaid. Te makkelijk? Voor mijn gevoel wel maar het zal vast goed zijn.
   
  Komend weekend wordt heftig. Eerst de nacht van zaterdag op zondag 17 km tijdens de Tijd van je Leven Loop om na een paar uurtjes slaap te vertrekken richting Vorden voor de Lindense Blubberrun. We lopen de 3,7 km als team de "Modder Fokkers!" Toen ik gisteren onderstaande filmpjes zag heb ik me nog wel even achter de oren gekrabt. Waar begin ik in godsnaam aan?
   
   
  Lees meer...   (17 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl